Σφακίων 32, Τ.Κ. 73134, Χανιά Κρήτης | Τηλ./Φαξ: 28210-56295 | email: [email protected] , [email protected]
Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024

Ημερίδα με θέμα : «Τα προβλήματα από το αλκοόλ και η σύγχρονη αντιμετώπισή τους»,

Ιατρικός Σύλλογος Χανίων

ΑΦΙΣΑ Η ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΦΙΣΑ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ XANIA 1 IOYNIOY

 

Σας προσκαλούμε

στην ημερίδα με θέμα :  «Τα προβλήματα από το αλκοόλ και η σύγχρονη αντιμετώπισή τους»,

η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων , τις ώρες 09.00 π.μ.-14.30 μ.μ. και παρακαλούμε για το χαιρετισμό της Προέδρου κατά την έναρξη των εργασιών.

 

Η ημερίδα διοργανώνεται από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, Το Δίκτυο Αλκοολογίας Κρήτης, το ΓΝ Χανίων, ο Σύλλογος Στήριξης Ατόμων με Προβλήματα από το Αλκοόλ «Η Επιστροφή», οι Κοινότητες Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ-ΚΟΠΑ Κρήτης, το Εργαστήριο Αλκοολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης,  και το  Αλκοολογικό  Ιατρείο του ΠαΓΝΗ, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για το Αλκοόλ  “ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ”, οι οποίες πραγματοποιούνται στην Κρήτη από  το Σάββατο 18/05 έως και το Σάββατο 01/06/2024.

Για το αναλυτικό Πρόγραμμα των εργασιών μπορείτε να ενημερωθείτε από το συνημμένο έγγραφο.

 

Η ημερίδα, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολίτων και των επαγγελματιών υγείας σε θέματα που σχετίζονται με το αλκοόλ, όπως επίσης  και την κατανόηση όλων εκείνων των παραγόντων που επηρεάζουν τη χρήση  του, όπως η  επίδραση των κοινωνικο-οικονομικών παραγόντων. Η αυξημένη ευαισθητοποίηση σχετικά με το θέμα στις νέες γενιές για την αντιμετώπιση ενός τόσο σημαντικού κοινωνικού προβλήματος, όπως είναι αυτό της χρήσης/κατανάλωσης αλκοόλ και των επιπτώσεων της κρίνεται σημαντική.

 

Η Οργανωτική και Επιστημονική Επιτροπή φιλοδοξούν με το επιστημονικό πρόγραμμα της Ημερίδας να προσφέρουν μία υψηλού επιπέδου επιστημονική εκδήλωση, ανοιχτή προς κάθε επαγγελματία υγείας, φορέα και στελέχη κοινωνικής πολιτικής, τοπικών, συλλογικών και εργατικών κοινοτήτων, φοιτητές και σπουδαστές, αλλά και το ευρύ κοινό.

 

Θα δοθούν Πιστοποιητικά παρακολούθησης

 

11:00- 12:30  Παράλληλη δράση για παιδιά 9-13 ετών. Αφήγηση παραμυθιού και

                           Εικαστικό εργαστήριο με εμψυχωτή τον καλλιτέχνη Νίκο Μπλαζάκη

 

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε σχετικά και κοινοποιήσετε την παρούσα πρόσκληση στα μέλη σας, προκειμένου να συμβάλλουν με την παρουσία τους.

Με εκτίμηση,

Εύη Γαρεδάκη

Πρ. Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας

7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

Τηλ. επικ. 2813404429, 6937270200

Email: [email protected], [email protected]